NOMAC NK 1/8 RACO Utrecht 2014

juni 8, 2014 | Wedstrijden

Op 7 en 8 juni werd het derde NK brandstof 1/8 op het circuit van RACO2000 in Utrecht verreden.

Zaterdag

Voor de verandering zag het er naar uit dat we eindelijk eens een droog race weekend kregen. Bij het circuit aangekomen werd er al flink getraind en na het uitpakken van de spullen ben ik begonnen met de setup van groningen nog in de auto. Dit ging best goed alleen miste ik wat stuur in de snelle bochten. Met wat kleine aanpassingen aan de auto (Flex en veren) ging de auto een stuk beter. Hierna hebben we de motoren nog even afgesteld en was het al weer tijd om de auto na te kijken en klaar te maken voor de wedstrijd.

7-8 juni NK 3 Raco 2000 Utrecht
7-8 juni NK 3 Raco 2000 Utrecht
 

Kwalificaties

Op zondag was het droog, alleen omdat het s’nachts geregend had en de baan daardoor nog nat was moeten we de eerste kwalificatie rustig aan doen. De tweede en derde kwalificatie gingen beter waardoor ik me uiteindelijk op plek 11 kwalificeerde

7-8 juni NK 3 Raco 2000 Utrecht
7-8 juni NK 3 Raco 2000 Utrecht
 

Halve Finale

In de halve finale startte ik vanaf plek zes. Mijn start ging best goed totdat er een paar auto’s voor me elkaar raakten en ik daar niet meer omheen kon. Ik moest toen weer vanaf achteraan beginnen en kon uiteindelijk terugrijden naar de zesde plek. Omdat de baan s’ochtends nat was geweest gingen de eerste vijf per finale door en was ik dus niet door naar de finale.


Uitslagen

3de wedstrijd Nederlands Kampioenschap 1:8