NOMAC NK 1/8 MRG Genk 2014

juli 6, 2014 | Wedstrijden

Op 5 en 6 juli 2014 was het vierde NK op het circuit van MRG in Genk. Nadat de derde wedstrijd redelijk droog was leek het nu toch weer te gaan regenen.

Zaterdag

Toen we op zaterdagochtend richting België reden regende het al behoorlijk. Eenmaal bij het circuit aangekomen regende het nog steeds en was de baan goed nat. De verwachting was dat het op zondag ook zou regenen, daardoor heb ik de zaterdag vooral gebruikt om met verschillende regenbanden te testen. aan het eind van de dag klaarde het wat op en kon er even met de droogweer auto gereden worden. Deze tijd hebben we gebruikt om de motor af te stellen zodat ik op zondag twee goede auto’s had staan.

5-6 juli NK 4 MRG Genk
5-6 juli NK 4 MRG Genk
 

Kwalificaties

de zondagochtend begon droog en omdat we op zaterdag niet zo veel aan de auto hebben kunnen doen was het behoorlijk lastig om een snelle tijd neer te zetten. Ook had ik wat problemen met de gloeipluggen en een motor die stuk ging. Hierdoor kwalificeerde ik me als 16e.

Finale

Ik moest als eerste de kwartfinale rijden. Hier had ik een goede start en zo lang ik geen laatste werd zou ik doorgaan naar de halve finale. Halverwege deze finale ging er een lager stuk in de versnellingsbak. dit werd snel verholpen in de pit en ik was uiteindelijk door naar de halve finale. Vlak voordat deze finale van start ging begon het erg hard te regenen. De baan was nat en het was duidelijk dat er met de regenauto gereden moest worden. Al tijdens het opwarmen vond ik dat de auto weinig stuur had in vergelijking met het testen een dag eerder. Ik heb toen de banden gewisseld maar het probleem bleef bestaan en ik heb er toen voor gekozen om toch op die banden te starten. Bij de start heb ik rustig aangedaan om aan de baancondities te wennen. Na een aantal rondes ging de auto wat beter maar was het niet snel genoeg waardoor ik zevende werd en ik weer niet door was naar de finale.

Uitslagen

Nederlands Kampioenschap BC 1:8 NK klasse