NOMAC NK 1/8 Baanbrekers Rucphen 2014

augustus 10, 2014 | Wedstrijden

Op 9 en 10 augustus was het vijfde NK op het circuit van de Baanbrekers in Rucphen.

Zaterdag

Op zaterdag zag het weer er goed uit en toen we bij het circuit aankwamen was het al behoorlijk druk. Nadat we de spullen hadden uitgepakt ben ik snel begonnen met rijden om zo de nieuw ingelopen Sonic motor af te stellen. Nadat dit was gebeurd hebben we de afstelling van de auto aangepast en met wat verschillende kappen getest.

Kwalificaties

Op zondag waren de eerste kwalificaties droog maar door wederom wat motorproblemen moest ik een aantal keer de pit binnenkomen. Voor de derde kwalificatie had ik er een andere motor opgezet en dit ging een stuk beter, alleen jammer genoeg begon het tijdens deze kwalificatie te regenen waardoor ik besloot om deze ook niet uit te rijden.

Halve Finale

De baan was nu goed nat en ik startte in de halve finale dan ook vanaf plek 8 met mijn regenauto. Aan het begin van de finale miste ik wat grip met mijn zelfgemaakte regenbanden maar toen het harder ging regenen begonnen deze banden steeds meer grip te geven. Alleen op het rechte stuk trok de auto naar rechts toe en de motor hield af en toe in door het vele water waardoor ik hier rustig aan moest doen. Uiteindelijk werd ik derde en was ik dus door naar de finale.

10-11 Mei 2014 NK2 REAL80 Groningen Velox V8 Rain
10-11 Mei 2014 NK2 REAL80 Groningen Velox V8 Rain
 

Finale

Vlak voor de finale was het gestopt met regenen alleen de verwachtingen waren dat het na ongeveer tien minuten rijden weer zou gaan regenen. Hierdoor ben ik met de regenauto gestart op dezelfde banden als in de halve finale. Het was duidelijk dat dit geen goede keuze was na ongeveer acht ronden ben ik de pit ingereden voor een bandenwissel naar Kissling regenbanden met Tamiya caps. Die reden al een stuk beter alleen het was nog steeds erg glad. Het begon ook steeds harder te regenen, dit zorgde ervoor dat ik steeds meer grip kreeg en ook de motor welke ik van Wesley mocht lenen bleef perfect lopen. Ik kon toen ook vanaf de laatste plaats terugrijden naar de vierde plek en de snelste ronde in deze finale rijden.

Uitslagen

Nederlands Kampioenschap BC 1:8 NK klasse