Nomac NK 1/8 AMCA Apeldoorn 2014

april 6, 2014 | Wedstrijden

Op 5 en 6 april vond het eerste NK 1/8 van seizoen 2014 op het circuit van de AMCA in Apeldoorn plaats. Ik start dit seizoen ook weer met een Shepherd Velox V8, maar ben nu wel voor een Pro versie gegaan. Dit vanwege de kleine verbeteringen aan de auto.

Zaterdag

Op zaterdag ben ik eerst gestart met de standaard kit set-up alleen hiermee had ik veel te weinig stuur in de auto zitten. Ik heb vervolgens de afstelling veranderd naar die van vorig seizoen en toen was de wegligging een stuk beter. Vervolgens heb ik nog een paar motoren getest en was het tijd om de Velox na te kijken en klaar te maken voor de wedstrijd van zondag.

5-6 April 2014 NK1 AMCA Apeldoorn Velox V8
5-6 April 2014 NK1 AMCA Apeldoorn Velox V8
 

Zondag

Op zondag was het weer niet meer zo mooi als op zaterdag en het zag er naar uit dat we de dit seizoen toegestane regenauto vandaag konden gaan testen.

Kwalificaties

De eerste kwalificatie was op een redelijk droge baan en de auto ging hier best goed. Na deze kwalificatie begon het te regenen en heb ik besloten om de tweede kwalificatie niet te rijden omdat de baan te nat was om mijn tijd te verbeteren. Tijdens de derde kwalificatie ben ik even de baan op geweest om de regenauto te testen en om zo te bepalen welke banden ik in de kwart finale ging gebruiken.

Kwart Finale

Ik moest als derde starten in een natte kwart finale. Omdat de eerste zes rijders door gingen naar de halve finale heb ik weinig risico genomen en heb ik deze finale ook als derde kunnen finishen waardoor ik door was naar de halve finale.

5-6 April 2014 NK1 AMCA Apeldoorn Velox V8
5-6 April 2014 NK1 AMCA Apeldoorn Velox V8
 

Halve Finale

In de halve finale startte ik vanaf plek negen en was de baan voldoende opgedroogd om met de droog weer auto te starten. Omdat de baan nog wel wat vochtig was ben ik gestart op Aqua banden. Dit ging verrassend goed en de Velox ging echt super waardoor ik op een tweede plek eindigde en ik door was naar de finale.

Finale

In de finale startte ik vanaf een derde plek. De baan was helemaal opgedroogd en er kon dus ook met normale banden gereden worden. De finale ging eigenlijk best goed alleen ik kon het tempo van de rest niet bijhouden waardoor ik na een half uur racen op de achtste plek ben geëindigd.

Uitslag NK1 AMCA Apeldoorn 2014