NOMAC 1:8 Real80 Groningen

mei 1, 2011 | Wedstrijden

Nadat ik de week na de race in Utrecht mijn nieuwe kit binnen kreeg werd dit de eerste wedstrijd waar ik met de Velox V8 Eleven ging rijden.

Vrijdag/zaterdag

De vrijdag en zaterdag heb ik gebruikt om de nieuwe auto de eerste shakedown te geven en om een goede afstelling te vinden. Als basis hebben we de kit afstelling gebruikt en van daaruit zijn we dingen gaan aanpassen tot de auto goed ging. Aan het eind van de zaterdag hebben we de auto nagekeken en klaargemaakt voor de race op zondag.

Zondag

Zondag ochtend waren we rond half negen op de baan, het weer zag er goed uit en na een sleutelplek te hebben gevonden was het wachten op mijn eerste kwalificatie heat.

Nomac 1/8 seizoen 2011 Real 80

Nomac 1/8 seizoen 2011 Real 80

 

Kwalificaties

In de eerste kwalificatie startte ik in heat drie. Ik heb toen rustig gereden omdat het niet zeker was of ik de vijf minuten op een tankje kon rijden of dat ik een tankstop moest maken. Na deze heat zat er nog voldoende brandstof in dus de tweede heat kon ik wat meer gas geven. Helaas werd ik aangetikt door een andere rijder en stond ik in het gras. Het duurde even voordat de baaninzetter dat zag en ik kon mijn tijd dus niet verbeteren. In de derde kwalificatie ging het beter en kon ik de heat uitrijden.

Finale

Omdat ik de vorige wedstrijd was uitgevallen was ik blij dat ik deze keer wel in de finale kon starten. Omdat de ik met de Novarossi redelijk zuinig reed heb ik besloten om om de vijf minuten een tankstop te gaan. Dit was wel een risico omdat de temperatuur was veranderd en de motor dus iets anders kon reageren. In de opwarm rondes werd de motor nog iets bijgesteld en toen konden we naar de start. De start verliep netjes en ik kon goed meekomen. Tijdens de eerste tankstops merkte ik dat de meeste rijders rond de 4 a 4,5 minuut binnen kwamen om te tanken. Op een finale van een half uur is dat toch weer een extra stop. Halverwege de wedstrijd reed ik op een vierde plek en liep ik iets in op de nummer drie. Na de een na laatste tankstop kon ik de nummer drie inhalen en was het zaak om deze achter mij te houden. Dit lukte en ik finishte deze wedstrijd op de derde plek.

Nomac 1/8 seizoen 2011 Real 80

Nomac 1/8 seizoen 2011 Real 80

 

Conclusie

Deze wedstrijd verliep erg goed en ik ben erg tevreden met mijn derde plaats. Dit ook omdat dit mijn eerste wedstrijd met de nieuwe Velox “11 was en de auto gewoon goed ging.

Uitslag van deze wedstrijd.