NOMAC 1:8 RACO2000 Utrecht

april 3, 2011 | Wedstrijden

Het was de bedoeling om deze wedstrijd al met de nieuwe Shepherd Velox V8 Eleven gaan rijden. Alleen omdat deze kits niet voor de eerste wedstrijd geleverd konden worden heb ik tijdens de eerste wedstrijd nog met de Velox V8 van vorig seizoen gereden.

Zaterdag

Op zaterdag heb ik de afstelling van de auto en de motoren nagekeken. Het bleek dat één motor pluggen vrat en steeds afsloeg. Omdat ik hier geen nieuwe drijfstang voor had liggen heb ik de reserve motor erop gezet en daarmee getraind. Aan het einde van de dag had ik maar een paar kleine wijzigingen aan de setup van de auto gedaan en lag de auto wel goed.

Zondag

Zondag ochtend was ik rond negen uur op de baan, omdat de weersvoorspellingen niet goed waren en de baan nog nat was eerst maar de regenspullen gepakt en de elektronica nog wat beter ingepakt.

Kwalificaties

In de eerste kwalificatie startte ik in heat vijf. De baan was nog wat vochtig en met wat gedoseerd gas geven goed te rijden. Voor de tweede kwalificatie hebben we nog wat kleine aanpassingen aan de auto gedaan en reed ik één ronde meer als in de eerste heat (18 rondes). Voor de derde kwalificatie hebben we niets aangepast. De start van deze kwalificatie ging goed tot ik werd aangetikt en naast de baan belande. Dit koste aardig wat tijd waardoor ik mijn tijd niet kon verbeteren. Mijn resultaat uit de tweede kwalificatie leverde een 10e plek op en mocht ik van plek 3 starten in de halve B finale.

½ Finale

Ik was als derde gekwalificeerd in de halve B finale. De start verliep goed en ik kon de nummers 1 en 2 goed volgen. Na mijn eerste tankstop heb ik de nummer twee kunnen inhalen en reed ik op de tweede plaats. Dit was echter van korte duur want na mijn tweede tankstop begon de versnellingsbak onregelmatig te schakelen en was ik afgezakt naar de vijfde plaats. Hiermee had ik mij niet geplaatst voor de finale en eindigde ik op een 12e plaats.

Conclusie

Deze wedstrijd verliep wat minder goed voor mij door de versnellingsbak problemen. De setup van de Shepherd Velox was wel goed en ik hoop dat het de volgende wedstrijd op REAL80 in Groningen beter gaat.

Uitslag NOMAC/NK 1:8 RACO2000 Utrecht