NOMAC 1:8 MBC de Sluis Gouda

juni 5, 2011 | Wedstrijden

De derde wedstrijd van het Nomac kampioenschap 2011 was op het circuit van MBC de Sluis in Gouda.

Vrijdag/zaterdag

Op vrijdag en zaterdag heb ik getraind en de auto klaargemaakt voor de wedstrijd. Op het circuit van MBC de Sluis is het meestal wat zoeken naar grip alleen de Shepherd ging er erg goed. Als basis heb ik de afstelling van Groningen gebruikt en hierop wat kleine wijzigingen gedaan. Aan het eind van de zaterdag heb ik de auto nog even nagelopen en klaargemaakt voor de zondag.

Zondag

Zondag ochtend waren we rond negen uur op de baan, het regende toen en het eerste wat we gedaan hebben is de elektronica inpakken en de regenbanden opzoeken. Ik hoefde pas in kwalificatie heat vier te rijden en het was dus even afwachten of de baan opdroogde of dat het natter werd.

Kwalificaties

Toen ik mijn kwalificatie moest rijden was de baan nog nat. Omdat het er naar uitzag dat het de hele dag zo zou blijven ben ik gewoon gestart en heb ik rustig gereden om in ieder geval een resultaat te hebben staan. Tijdens de tweede kwalificatie sessie was de baan al iets opgedroogd maar nog steeds erg lastig te rijden. Ik zette toen een resultaat van 13 rondjes neer. De derde kwalificatie heat werd door de wedstrijdleiding droog verklaard en ik ben toen niet gestart omdat niet iedereen een droge heat had gehad en deze droge heat dus niet meetelde. Na deze drie kwalificatie series stond ik vijfde waardoor ik als eerste in de halve A finale moest starten.

Halve Finale

Tijdens de halve finale had ik een goede start en we konden met een groepje van vier auto’s wegrijden van de rest. Na een aantal rondes raakte ik een auto waardoor de auto ingezet moest worden en kon ik weer achteraan aansluiten. Na de eerste pitstop kon ik weer bij het groepje vooraan aansluiten en lag ik op de tweede plaats. Na de laatste pitstop kreeg ik problemen met het stuur van de auto. Hierdoor verloor ik snelheid en was het zaak om die tweede plaats vast te houden om door te gaan naar de finale. Dit lukte en ik plaatste mij als zesde in de finale. Na deze halve finale bleken de tandjes van de plastic servo hevel te zijn beschadigd waardoor de auto niet goed meer stuurde.

Finale

In de finale startte ik vanaf plek zes. De start verliep goed en ik kon een paar plaatsen winnen om bij de kopgroep te komen. Dit ging goed totdat de auto in ronde 14 storing kreeg en vol aan het einde van het rechte stuk naar rechts stuurde en tegen een paal van het hek aan vloog. De auto was door de klap meteen afgeschreven en het was het einde van de wedstrijd voor mij.

Conclusie

Deze wedstrijd ging goed tot aan de finale. Waarschijnlijk is er ondanks dat alles goed ingepakt zat toch vocht in de elektronica gekomen waardoor de storing is ontstaan. Van de auto is niet veel meer over en het ziet er naar uit dat er voor de volgende race een nieuwe auto opgebouwd moet worden.

De uitslagen.