NOMAC 1:8 MBC de Sluis Gouda 2011

september 4, 2011 | Wedstrijden

De laatste wedstrijd van het Nomac 1:8 kampioenschap 2011 was wederom op het circuit van MBC de Sluis in Gouda.

Vrijdag & zaterdag

Het weer zag er goed uit en ik heb op vrijdag en zaterdag goed kunnen trainen. Ondanks dat De Sluis mijn thuiscircuit is had ik er nog niet veel met de Velox gereden. Omdat ik de vorige keer al een goede afstelling had gevonden ging de auto snel goed en kon ik het een en ander proberen. Aan het eind van de zaterdag heb ik de auto nog even nagelopen en klaargemaakt voor de race op zondag.

Zondag

Zondag ochtend was ik rond half negen uur op de baan, het weer zag er niet goed uit en de baan was nog wat nat. Nadat we een plekje hadden gevonden hebben we eerst de elektronica ingepakt en afgewacht wat het weer ging doen voor de eerste kwalificatie.

 Kwalificaties

In de eerste kwalificatie was de baan nog wat nat waardoor ik eigenlijk alleen reed om een tijd neer te zetten. De tweede kwalificatie ging al wat beter en ik reed 14 rondjes. Voor de derde kwalificatie was de baan zo goed als droog, dus de motor iets bijgesteld en op een set kleine banden vertrokken. Dit ging erg goed en ik reed 17 rondjes. Dit was gezien de omstandigheden genoeg om mij direct te kwalificeren voor de finale. Nu ik geen halve finale hoefde te rijden kon ik de auto rustig nakijken en me voorbereiden op de finale.

Finale

In de finale starte ik vanaf plek twee en had een goede start. We konden met een kleine groep wegrijden van de rest en dit bleef zo tot aan de eerste pitstop. Ik kwam iets te vroeg binnen waardoor de pitstop langer duurde als gepland. Na deze tankstop was ik een paar plaatsen kwijtgeraakt en ik moest nu proberen weer door het veld naar voren te komen. Dit lukte en ik reed een tijd vlak achter de nummer één en twee totdat de nummer twee een foutje maakte en ik er voorbij kon en op hem uit kon lopen. Ik had al gauw door dat ik niet zonder al teveel risico te nemen bij de nummer één kon komen en ik besloot om het tempo iets te minderen en mijn tweede plaats te behouden. Dit pakte goed uit en na een half uur racen eindigde ik als tweede, en behaalde ik mijn tweede podiumplaats dit seizoen.

Conclusie

Deze wedstrijd ging erg goed en ik ben daarom ook erg blij met mijn podiumplaats. De Shepherd Velox Eleven ging ook weer goed.

Uitslag NOMAC 1:8 MBC de Sluis Gouda 2011