NOMAC 1:8 AMCA Apeldoorn

augustus 7, 2011 | Wedstrijden

Het was al weer tijd voor de één na laatste race van seizoen 2011 op het circuit van de AMCA in Apeldoorn.

Zaterdag

Op zaterdag hebben we wat kleine afstellingen aan de auto gedaan en de wedstrijd motor goed gezet. Ik wou nog wel een aantal andere dingen proberen alleen nadat het s’middags begon te plenzen werd de baan niet meer droog genoeg om te testen.

Zondag

Zondag ochtend waren we rond negen uur op de baan, het weer zag er beter uit alleen het was afwachten of het droog zou blijven.

Kwalificaties

Mijn eerste kwalificatie verliep goed en ik reed 19 rondjes. De tweede kwalificatie ging niet zo goed en hierbij moest ik al na vijf rondes stoppen. In de derde kwalificatie ging het niet veel beter en moest ik na vier rondes stoppen. Mijn eerste kwalificatie was goed voor een tiende plaats waarmee ik in de halve B finale kon starten.

Halve finale

In de halve finale kon ik goed naar voren rijden en zaten we erg dicht bij elkaar. Dit ging eigenlijk zo de hele wedstrijd door waardoor het erg belangrijk was wanneer je een pitstop maakte en achter wie je weer op de baan terug kwam. Na een kwartier intensief racen eindigde ik als tweede met de nummer één en drie in dezelfde ronde.

Finale

Na deze erg spannende halve finale mocht ik in de finale starten. De start verliep niet echt goed en het duurde even voordat ik in mijn ritme zat. Halverwege de wedstrijd begon de auto ook minder goed te rijden en had ik het idee dat ik snelheid verloor. Uiteindelijk reed ik op de vijfde plaats en dit bleef zo tot aan de finish.

Conclusie

Deze wedstrijd verliep niet zo lekker maar ben toch tevreden met mijn vijfde plaats. Ik mag vaak finale rijden en kan nu leuk meekomen met de andere rijders.

Uitslag AMCA Apeldoorn.