Venom Racing Micro Temp Monitor

november 22, 2006 | Off-Road, On-Road

De Venom Racing Micro temp monitor is een kleine on board temperatuur monitor geschikt voor rc auto’s, heli’s, vliegtuigen en boten. Het meest opvallende en ook meteen het grootste voordeel van deze temperatuur monitor tegenover die van andere merken is dat deze ook de hoogst en laagst gemeten temperatuur onthoud zodat je nu eindelijk eens weet hoe heet de motor wordt als je volgas het rechte stuk op het circuit aflegt of lekker de parkeerplaats onveilig maakt. De bediening van de Micro temp monitor gaat erg gemakkelijk. Er zitten 3 knopjes op die elk een eigen functie hebben zodat je met 1 druk op de knop kan wisselen tussen Celsius en Farenheit, het uitlezen van de minimale en maximale temperatuur of hem uitschakelen.

De temperatuur monitor in de verpakking.

De temperatuur monitor wordt geleverd in een mooie blister verpakking met daarin de temperatuur monitor en 2 knoopcellen. Op de achterkant van de verpakking staat een duidelijke Engelstalige gebruiksaanwijzing. Maar die heb je eigenlijk niet nodig omdat het inbouwen erg simpel is. Je plaatst als eerste de knoopcel in de temp monitor, dan plaats je de lus met de sensor om je koelkop net onder de onderste koelrib dan zoek je een mooi plekje op je auto en zet je hem vast met dubbelzijdig tape of een tywrap. Hierna zet je de monitor aan en selecteer je of je de temperatuur in Celsius of Farenheit wil weten. De monitor onthoud deze keuze dus je hoeft dit maar één keer te doen, wil je het toch wijzigen dan doe je dit met één druk op de knop.

De temperatuur monitor op een Kyosho FW 05 S.

Ik heb deze monitor al een tijdje in gebruik en getest op 1:10 touring cars, stadium trucks en 1:8 monster trucks en ik moet zeggen dat ik er erg tevreden over ben, de metingen zijn erg goed te noemen. Gemiddeld is het verschil tussen de temperatuur monitor en een temperatuur gun is ongeveer 5 graden Celsius wat ik erg goed vind voor een on board monitor. Verder vind ik het ook een erg groot pluspunt dat de temp monitor de maximale temperatuur onthoud, en het toch enigszins vreemd dat niemand daar eerder aan heeft gedacht.

De temperatuur monitor op een Tamiya TG10 MK1.

Conclusie:

  • Gemakkelijk te gebruiken.
  • Redelijk klein dus gemakkelijk inbouwen.
  • Afmetingen: hoogte 10mm, breedte 19mm, lengte 40mm.
  • Extra reserve knoopcel.
  • Verkrijgbaar in 2 kleuren (groen en paars).
  • Past op de meeste Nitro rc auto’s heli’s, vliegtuigen en boten.