Kyosho FW-05S

maart 18, 2005 | On-Road, RC-auto's

Toen ik voor het eerst wat hoorde over de kyosho cup (KWC) was ik niet meteen enthousiast. vooral vanwege de verhalen die rondgingen over de slechte verkrijgbaarheid van de onderdelen. Maar omdat ik bij de modelbouwwinkel wat meer informatie kreeg en er gezegd werd dat het met die levertijden ook wel goed zou komen heb ik besloten om mee te gaan doen zodat ik een beetje weet hoe dat circuit rijden nou in elkaar zit. Aangezien ik in de beginners klasse mee ga rijden kon ik kiezen uit 2 auto’s namelijk de snaar aangedreven Kyosho V-One SII en de cardan aangedreven Kyosho FW-05S. Nadat ik wat informatie had opgezocht over die auto’s ben ik naar de RC-Pitstop gegaan en heb ik daar de FW-05S gekocht met een 2 versnellings bak en een KWC Luchtfilter erbij.

De auto is voorzien van een Kyosho FW-05R Tuned Pipe met bijpassende Kyosho uitlaatbocht. Het chassis is voorzien van een 2 Speed Set, KWC Luchtfilter, Carbon Steering Plate, een RC Screwz schroevenset en Kyosho Aluminium wielmeenemers.
de banden stonden vast in het KWC reglement en dit zijn de Kyosho V slicks 30 en 35 shorebanden met de keuze uit soft, medium en hard inserts.

De gebruikte bodies zijn een Vauxhall (Opel) Astra BTCC, McLaren F1-GTR en een Alfa Romeo 156 GTA. De electronica was vrij dus ben ik begonnen met Robbe Futaba S3003 servo’s, een futaba ontvanger en een Team Magic ontvanger accu.