KWC Masters Velp

juli 24, 2005 | Wedstrijden

Zaterdag

Ik had nu voor het eerst op zaterdag de tijd om eens wat aan de wegligging te doen in plaats van de motor af te stellen want die liep nu eindelijk goed. Dus heb ik de hele dag lekker lopen testen en een aantal dingen geprobeerd zodat ik aan het eind van de dag een redelijk rijdende auto had.

Zondag

Op zondag ging mijn eerste kwalificatie niet helemaal goed omdat ik erg weinig grip had. Dus voor de 2e kwalificatie heb ik de banden gewisseld voor 35 shore met blauwe inserts en dit ging een stuk beter tot ik een tandwiel stripte en ik dus weer geen goed resultaat haalde. Voor de 3e kwalificatie had ik het tandwiel vervangen en geen problemen meer dus ik kon gewoon lekker rijden. Na deze kwalificaties zag ik dat ik in de 1/2 finale moest starten, dus de auto maar schoongemaakt en alle schroeven gecontroleerd.

1/2 A Finale

Het begon net na de start van de 1/2 finale ineens keihard te regenen en ging het er meer om wie bleef rijden dan hoe snel je rondes waren . Aan het begin konden we nog aardig normaal rijden alleen na een aantal rondes waren er al heel wat mensen afgevallen zodat er nog maar een paar autos op de baan reden en het er nu echt om ging wie het het langste vol hield. Mijn auto moest uiteindelijk een aantal keer naar de pit gebracht worden omdat hij niks meer deed. Alleen gelukkig kon mijn pitcrew hem telkens weer aan de gang krijgen zodat ik toch nog een paar extra rondes kon rijden waardoor ik uiteindelijk eerste werd in de halve finale. Mijn simpele servo en ontvanger setje van 30 euro hield het toch een stuk beter uit dan verwacht. Ik dacht eigenlijk dat ze er bij het 1e druppeltje regen al mee zouden stopen. Maar dat was dus niet zo.

A Finale

Uiteindelijk dus toch nog in de finale terecht gekomen. De finale begon meteen slecht voor mij want bij het verwisselen van het receiver pack schoot een draadje los en moest ik dus met een zo goed als lege accu rijden. Wat er voor zorgde dat de servos een stuk trager reageerden.

Conclusie

Uiteindelijk ben ik geeindigd met een 7e plek in de A finale. Ik had eigenlijk verwacht dat ik in de 1/2 A finale zou eindigen. En omdat dit een KWC master race was kregen de 1e 10 rijders in iedere klasse een beker. En ging ik dus toch met een beker naar huis.

Link naar alle uitslagen van het KWC op EVMC Velp.